top of page
f81aa1aa081900953cd68e9fc64e6697_edited_edited.jpg

Duurzaamheidsbeleid

Op het moment dat ik klaar was met mijn marketingstudie stond er één ding vast: ik ga consumenten helpen betere keuzes te maken en alleen organisaties helpen die de wereld een stukje beter maken. Dat is gelukt! Het is 4 jaar geleden dat ik voor mezelf begon en ik heb ontzettend veel mooie organisaties en mensen mogen helpen. 

 

Als eenmanszaak en ondernemer heb ik zelf ook een duurzaamheidsbeleid. Lees het hier:

Bijdragen aan de SDG's

Een eerlijke en duurzame wereld in 2030. Willen we dat niet allemaal!? Maar hoe komen we daar? Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen zijn in 2015 de Sustainable Development Goals geformuleerd. Deze doelen laten concreet zien hoe jij kan bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld in 2030. 

 

Ik geloof dat alles met elkaar verbonden is met elkaar. Dat maakt het leven zo mooi én zo complex. Werken aan die eerlijke en duurzame wereld vraag om te zien dat alles met elkaar verbonden is en vraagt om een holistische aanpak.

 

In mijn onderneming draag ik hoofdzakelijk bij aan: 

1. Verantwoorde consumptie en productie (SDG12)

2. Leven op het land (SDG15)

3. Partnerschap om doelstellingen te bereiken (SDG17)

SDGs-opiniestuk.png

SDG 12: Minimaliseren van mijn footprint

In mijn dagelijkse leven en in mijn onderneming met ik altijd bezig met hoe ik mijn footprint kan minimaliseren en mijn bijdrage aan verantwoorde consumptie kan stimuleren. Een aantal richtlijnen die ik heb opgenomen in mijn beleid zijn: 

 • Ik eet altijd plantaardig en neem mijn klantafspraken mee in plantaardige opties 

 • Ik reis voor werk altijd met de trein of een elektrische deelauto uit de buurt

 • Mijn thuiskantoor wordt verwarmd met 100% duurzame energie uit Nederland (VandeBron)

 • Mijn laptop en telefoon zijn beide refurbished aangeschaft en worden goed onderhouden

 • Overige benodigdheden en kantoorartikelen koop ik lokaal en bij kleine ondernemers

 • Alle wegwerpartikelen zijn vervangen door duurzame opties 

 • Geld, verzekeringen en pensioenopbouw zijn ondergebracht bij de duurzaamste optie.  

SDG 15: Samen betalen in directe impact

‘Niet lullen, maar poetsen’ zeggen ze hier in Rotterdam en daar sta ik 100% achter. Daarom vind ik het belangrijk om ook met mijn onderneming en haar klanten een directe bijdrage te leveren het eerlijker en duurzamer maken van de wereld. Onderdeel van mijn beleid en algemene voorwaarden zijn dan ook dat we altijd samen 5% van elke opdracht in directe impact betalen. 

 

Samen met mijn freelance Qollega’s van Qommunity heb ik wel een heel uniek project opgezet, namelijk: Qommunitrees. Een stuk bos in Nederland dat we met elkaar gaan aanplanten en laten groeien. Een plek waar ik samen met mijn klanten kan verbinden met de natuur, we onze footprint verlagen door Co2 opslag en een positieve bijdragen leveren aan de natuur in Nederland. 

SDG 17: Ethische keuzes

Als marketeer, als ondernemer en als voorbeeld voor anderen heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Ik pak deze verantwoordelijk door in mijn beleid een aantal richtlijnen op te nemen voor samenwerkingen en keuzes waar je voor staat in het werk. 

 • Ik zal niet meewerken aan greenwashing en mij altijd hiervoor actief uitspreken

 • Ik zal niet meewerken aan het creëren van ongelijkheid, discriminatie en racisme en zal mij hiervoor actief uitspreken

 • Ik ben altijd bereid om mee te denken over het minimaliseren van negatieve impact en ongelijkheid en het maximaliseren van positieve impact en gelijkheid

 • Ik werk altijd vanuit transparantie en het stimuleren van transparantie in de markt

 • Ik werk alleen voor organisaties die bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld om hun eigen manier en/of bereid zijn om hiernaar te transformeren

bottom of page